Općina Živinice

Dreamweaver CS3 Živinice su gradić i općina u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine, južno od Tuzle. Administrativno pripadaju Tuzlanskom kantonu u sklopu Federacije Bosne i Hercegovine.

Općina Živinice, kao osnovna jedinica lokalne samouprave, formirana je Odlukom Narodne skupštine NR Bosne i Hercegovine, br. 28/59, 19. juna 1959. godine. Danas obuhvata područje od oko 300 km² na kome trenutno skupa sa prognaničkom populacijom živi oko 75.000 stanovnika. Na području općine konstituisano je 26 mjesnih zajednica, od kojih četiri čine gradsko naselje. Prema procjenama, u gradu i prigradskim naseljima živi oko 23.000 stanovnika, što je u odnosu na predratni period skoro udvostručen broj.

Općina

nacelnik

Načelnik općine Živinice : Asim Aljić, rođen je 21.12.1965. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Oženjen je i otac dvoje djece. Osnovnu školu je završio u Đurđeviku, Srednju školu u Živinicama a Pravni fakultet u Sarajevu.
Obavljao je niz značajnih rukovodećih funkcija od kojih su najznačajnije: Šef službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove općine Živinice, Ministar za boračka pitanja u vladi TK i Izvršni direktor u željeznicama FBiH.

Tel: 035/772 050
nacelnik@opcinazivinice.org ;hasan.muratovic@opcinazivinice.org

Adresa:
Općina Živinice
Alije Izetbegovića 28, 
75270 Živinice

Zvanični web sajt općine: http://www.opcinazivinice.org

Linkovi

http://www.zivinice.ba/

http://www.best-zivinice.itsbh.com/

 

 

 

 


JustDreamweaver.com