Resursni centar

Resursni centar regije Doboj

IZGRADNJA, OSNAZIVANJE I MOBILIZACIJA RESURSA U ZAJEDNICAMA

RESURSNI CENTRI – PODRŠKA I OSNAZIVANJE LOKALNIH INICIJATIVA

 „U sklopu svoje misije jacanja i podrške razvoju civilnog društva u BiH, Centar za promociju civilnog društva je pokrenuo inicijativu za osnivanje mreze lokalnih resursnih centara. Prva inicijalna finansijska sredstva su osigurana kroz projekat““ izgradnje institucionalnih odnosa – jacanje nevladinog sektora“, kojeg je finansijski podrzao USAID. U ovoj godini mrezu lokalnih resursnih centara cini 6 organizacija: DON iz Prijedora, ToPeeR iz Doboja, CGS iz Livna, Centar za edukaciju mladih (CEM) iz Travnika , Helsinški Parlament Gradana iz Tuzle i Centar  za promociji civilnog društvaSarajevo.

POZVANI: predstavnici opština i NVO u opštinama  Pelagicevo, Doboj Jug, Modrica, Gracanica, Gradacac, Zavidovici, Šamac, Teslic, Derventa, Usora, Petrovo, Odzak, Doboj Istok, Zepce, Maglaj,  Brod, Donji Zabar, Vukosavlje, Orašje, Domaljevac- Šamac, Tešanj i Doboj.


Kao novi vid jacanja lokalnih nevladinih organizacija!
U sklopu svoje misije jacanja i podrške razvoju civilnog društva u BiH, CPCD je pokrenuo inicijativu za osnivanje mreze lokalnih resursnih centara
Prvi osnivacki sastanak i definisanje konkretnih planova buduceg djelovanja odrzan je 6 i 7 septembra u prostorijama Centra za promociju civilnog društva. Buduca mreza resursnih centara ce bitno doprinijeti jacanju kapaciteta lokalnih nevladinih organizacija da bolje i kvalitetnije odgovore na brojne izazove i probleme sredina u kojima rade i djeluju.

Prezentaciju preuzmite OVDJE

Listu prisutnih preuzmite OVDJE

Poziv preuzmite OVDJE

 

 


Copyright © topeer.ba slivrijekebosne.org